Blog

Kan lage rugpijn uitstralen naar buik?

Kan lage rugpijn uitstralen naar buik?

Rugklachten in combinatie met buikpijn kunnen in verband staan met een probleem in de organen, dit kan uitstralen naar de (onder)buik. Het is belangrijk om u zo goed mogelijk te laten informeren door een deskundige. Onze Rugexperts kunnen onderzoeken waar uw rugklachten en rugpijn vandaan komen.

Wat te doen bij rug en buikpijn?

Soms kan de hele buik pijn doen met een pijnlijk gevoel in de flanken en de onderrug of in de onderrug en het bekken. Dit betekent niet altijd dat het ernstig is. Bij veel vrouwen komt dit periodiek voor. Een warme kruik en pijnstillers zijn nog altijd de beste remedies.

Wat zit er links in je onderrug?

In de onderrug bevindt de laatste tussenwervelschijf zich tussen de onderste lendenwervel en het heiligbeen. Een wervel is een botstructuur die uit een wervelboog en twee gewrichtsuitsteeksels bestaat. Door de gehele wervelkolom loopt het ruggenmerg. Het ruggenmerg bestaat uit zenuwcellen en zenuwbanen.

Kan pijn in onderrug te maken hebben met stress?

Stressfactoren kunnen rugpijn veroorzaken, in stand houden of zelfs verergeren. Dit komt doordat er door stress een verhoogde spierspanning kan ontstaan in het lichaam. Deze spierspanning ontstaat doordat er geen balans meer is tussen inspanning en ontspanning.

Kan rugpijn uitstralen naar knie?

Bij lage rugpijn met uitstraling in een been tot onder de knie, een doof en/of tintelend gevoel in het been, kan er sprake zijn van een hernia. Een röntgenfoto of scan (CT, MRI) is meestal niet zinvol en ook niet aan te raden bij pijn in de onderrug.

Wat kun je het beste doen als je buikpijn hebt?

Wat kunt u zelf doen bij buikpijn?

  1. Eet op vaste tijden. Neem de tijd om te eten. Neem kleine porties.
  2. Eet gezond: niet te vet en met veel vezels. Bekijk het filmpje over gezond eten.
  3. Drink 2 liter per dag: vooral water en thee. Liever geen alcohol, bruisende drank en koffie.
  4. Beweeg veel: wandelen, fietsen, sporten.

Wat te doen tegen buikpijn onderbuik?

Leg een warme kruik tegen je buik of masseer je buik om de pijn te verlichten. Neem eventueel een pijnstiller (bijvoorbeeld paracetamol) tegen de pijn. Drink kruidenthee. Bepaalde kruiden, zoals pepermuntblad, citroenmelisseblad en zoethoutwortel, kunnen helpen tegen buikpijn.

Wat betekent pijn in je onderrug?

Onder ‘gewone’ pijn in de onderrug worden alle aandoeningen gerekend die niet veroorzaakt worden door een ziekte, hernia, afwijking of beschadiging van de rug. We maken onderscheid tussen pijn in de onderrug met een medische oorzaak en pijn in de onderrug door overige oorzaken.

Welke organen zitten in je onderrug?

Onze nieren zitten in de onderrug en zijn de belangrijkste filter in ons lichaam. Zij filteren als primaire functie ons bloed waardoor afvalstoffen en vocht het lichaam verlaten. Het kan zijn dat de nieren rugklachten en rugpijn veroorzaken en dat deze pijn lang aanhoudt.

Welk orgaan zit links van je navel?

Pijn links onder in de buik hangt meestal samen met het colon, maar ook met eileiders of eierstokken. Pijn links boven past meer bij het colon, maar ook de milt is een mogelijke oorzaak.

Welk orgaan zit rechts onder in de buik?

De blindedarm zit rechtsonder in de buik en is 2-20 cm lang, zo dik als een potlood en hol van binnen. Omdat de blindedarm soms lang en beweeglijk is, kan het uiteinde ervan op een andere plaats in de buikholte terechtkomen.

Wanneer krijg je pijn in de onderbuik en lage rug?

Wanneer je buikpijn krijgt en een opgeblazen gevoel hebt, dan is het mogelijk dat je lijdt aan het PDS of prikkelbaar darmsyndroom. Een van de symptomen hiervan is een erg pijnlijke onderrug. Pijn in de onderbuik en de lage rug kan je op verschillende manieren krijgen.

Wat is de pijn links in de bovenbuik?

Pijn links in de bovenbuik kan afkomstig zijn van de milt. De milt bevindt zich in de linker bovenhelft van de buik, onder het middenrif en achter de maag. Aandoeningen aan de milt kunnen gepaard gaan met pijn, vooral in de linker bovenbuik. Bij sommige ziekten moet de milt verwijderd worden.

Wat is de oorzaak van pijn in de rug?

En pijn in rug of pijn in zij aan één of beide kanten wat gepaard gaat met pijn bij plassen, kan wijzen op een nierbekkenontsteking. Pijn in de zij en rug, ofwel het gebied tussen de onderste ribben en de billen, duidt meer op nierpijn. Wat zijn de belangrijkste oorzaken van pijn in rechterzij en/of linkerzij

Wat zijn klachten bij buikpijn?

Bekende klachten zijn buikpijn (meestal links onder in de buik), je kunt je ziek voelen en soms ook misselijk. Koorts kan ook optreden. Letsel/trauma. Na een val, ongeluk of vechtpartij kunnen buikorganen beschadigd raken waarbij er inwendig bloedverlies optreedt.