Trending

Kan gele afscheiding normaal zijn?

Kan gele afscheiding normaal zijn?

Het hebben van vaginale afscheiding is helemaal niet iets om je onzeker over te voelen. Je kan je wel onzeker gaan voelen wanneer de witte normale kleur van afscheiding veranderd naar een gele of groene kleur. Als je afscheiding bruin kleurt dan is dit vaak onschuldig.

Hoe ziet Witverlies eruit bij zwangerschap?

Een normale afscheiding tijdens de zwangerschap is helder of wit en meestal een beetje plakkerig; het zou geen merkbare geur mogen hebben. Het is prima als je afscheiding een beetje gelig is op je ondergoed of inlegkruisje.

Wat zegt afscheiding over je cyclus?

Tijdens je vruchtbare periode is het slijmvlies van je baarmoeder anders van samenstelling. Hierdoor kunnen zaadcellen sneller naar je eileiders. Je merkt misschien dat je vaginale afscheiding wat waterig en draderig is in plaats van de dikkere roomwitte afscheiding die je anders hebt.

Wat betekent mijn afscheiding?

Vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel. De wand van de vagina en de baarmoederhals maken vocht en slijm en af en toe komt daar wat van naar buiten. Een andere naam voor vaginale afscheiding is ‘witte vloed’. Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig.

Welke kleur heeft opgedroogde afscheiding?

Meestal is vaginale afscheiding wit (vandaar de naam ‘witte vloed’) of doorzichtig en vloeibaar. Als het opgedroogd is, kan het eruitzien als een gelige vlek. Het kan een beetje zuur ruiken of geurloos zijn. De ene vrouw heeft meer afscheiding dan de andere.

Wat zegt afscheiding?

Wat zegt kleur afscheiding?

Normale vaginale afscheiding is vloeibaar en doorzichtig of wit van kleur. Meestal ruikt het wat zuur of heeft het geen geur. Als vaginale afscheiding opdroogt, wordt het een beetje geel. Een ander woord voor vaginale afscheiding is witte vloed.

Welke kleur heeft afscheiding als je zwanger bent?

Niet lang na de bevruchting kan je merken dat je lichaam meer witte vloed aanmaakt. Bij de innesteling van de bevruchte eicel in je baarmoederwand kan je wat bloed verliezen. Hierdoor is de afscheiding tijdelijk wat meer roze of bruin van kleur. Dit kan een van de eerste symptomen van een zwangerschap zijn.

Wat wordt verstaan onder abnormale afscheiding?

Maar wat is abnormale afscheiding? Dat weet u zelf vaak als geen ander. Het is abnormaal als de hoeveelheid, kleur of geur anders is dan u gewend bent. Daarnaast heeft u wellicht ook jeuk of irritaties in of rond de vagina.

Hoe heb je meer afscheiding tijdens de zwangerschap?

Hoe langer je zwanger bent, hoe meer afscheiding je aanmaakt en hoe meer waterig deze wordt. De dunne, waterige afscheiding tijdens de zwangerschap beschermt je baarmoeder en vagina tegen infecties. Het is dus zeker heel zinvol! De reden dat je tijdens je zwangerschap meer afscheiding gaat aanmaken is door de verhoogde oestrogeenproductie.

Wat kan gele afscheiding teweegbrengen?

Verschillende factoren kunnen gele afscheiding teweegbrengen, die dik kan zijn en een vieze geur kan hebben. Gele vaginale afscheiding wordt geassocieerd met vaginitis (een ontsteking in de vagina), cervicitis (baarmoederhalsontsteking) en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).

Hoe ontstaat roze afscheiding tijdens de zwangerschap?

In de meeste gevallen is roze afscheiding een normaal verschijnsel. De kleur wordt vaak veroorzaakt doordat er een beetje bloed bij de afscheiding zit. Buiten de zwangerschap gebeurt dit vaak rond de menstruatie. Tijdens de zwangerschap kan roze afscheiding het gevolg zijn van de innestelingsbloeding.