Common questions

Wat kost een verende zadelpen?

Wat kost een verende zadelpen?

Het zadel beweegt meer in het verlengde van de rug, er komt veel minder snel speling op de zadelpen en de vering werkt beter. De Canecreek Thudbuster LT (€149,-), Ergotec PM-705N (€109,95) en de Cirrus Cycles Bodyfloat 2.0 AL (€299,-) doen hun werk uitstekend.

Hoe werkt verende zadelpen?

Bij een geveerde zadelpen zal het zadel met een meer gelijke kracht drukken. Hierdoor wordt er bij het inveren (grote kracht op het zadel) energie opgeslagen in de veer en bij het uitveren (kleine kracht op het zadel) de energie weer uit de veer gehaald.

Wat is een offset zadelpen?

Offset zadelpen Een offset van 0 betekent dat het zadel recht boven de zadelpen gemonteerd wordt. Een offset van boven de 0 betekent dat het zadel verder naar achteren geplaatst wordt.

Wat voor zadelpen?

Het belangrijkste waar op gelet moet worden bij het kiezen van de juiste zadelpen is de diameter van de zadelpen. Deze diameter moet kloppen op 0,2 mm nauwkeurig ! Is de diameter van de gekozen zadelpen 0,2 mm te dik dan past deze meestal niet in het frame van de fiets.

Waarom verende voorvork?

Minder last van trillingen Je blijft de hobbels en kuilen wel voelen, maar duidelijk minder. Bijkomend voordeel is dat de fietsen beter bestuurbaar blijven door de vering. Als je puur naar het comfort kijkt, voldoen de fietsen met vering dus beter dan de exemplaren zonder.

Welke maat fiets met verende zadelpen?

De vering die in de zadel pen zit verhoogt de fiets met circa 4 cm. Je moet, als je zo’n fiets aanschaft, de framemaat met 4 cm verlagen. Voor een fiets met verende zadelpen zou je dan een fiets met een framehoogte van 53cm nodig hebben.

Waarom een verende zadelpen?

Met een zadelpen die verende is, zit je stabieler op de fiets en worden schokken beter opgevangen. Bijkomend voordeel is dat de kracht die je op je pedalen zet efficiënter wordt overgebracht.

Wat is offset voorvork?

In de tweewieler-techniek is de sprong de plaats die de voorvork inneemt ten opzichte van het balhoofd. De vorkpoten zijn vaak door de kroonplaten enkele centimeters voor het balhoofd geplaatst. Sprong wordt soms vlucht of fork-offset genoemd. …

Wat is de stack van een fiets?

Kortgezegd is de stack de verticale afstand tussen het bracket en de bovenkant van de balhoofdbuis. Deze korte definitie is voldoende om verschillende fietsen met elkaar te vergelijken, want alle fietsfabrikanten gebruiken dezelfde meetpunten.

Wat is een telescopische zadelpen?

De telescopische zadelpen dient om de veiligheid tijdens technische afdalingen te vergroten omdat het lichaam lager en iets meer naar achter komt te zitten, zonder dat het zadel de lichaamsbewegingen belemmert. Zonder het zadel tussen de benen beweegt men zich veel vrijer.

Wat is een Vulbus?

Een vulbus vult de ruimte op van de binnenmaat van het frame tot de diameter van de zadelpen. In ons ruime en veelzijdige assortiment fietszadels en zadelpennen op Hollandbikeshop.com vind je de vulbus waarmee jij je zadelpen weer passend kunt maken.

Hoe werkt verende voorvork?

Als een veer wordt ingedrukt zal deze net zo hard terugveren. Het enige effect van een voorvork met alleen vering is dat de trilling vertraagd wordt doorgegeven. De fiets zal echter blijven trillen. De demper zorgt ervoor dat de trilling uitsterft doordat de trilling energie in warmte wordt omgezet.