Common questions

Wat te doen met lege schouw?

Wat te doen met lege schouw?

Kunst. Gebruik de rand van de schouw als podium voor accessoires, kunst en een luchtig boeket. Maak het ook nu niet te bont, het mooiste is als de items met elkaar in evenwicht zijn. Ga bijvoorbeeld voor een groot schilderij en twee kleinere vazen of twee schilderijen en één mooie vaas.

Wat zet je op een openhaard?

Zo style je een ongebruikte open haard

  1. Een verzameling kaarsen. Met kaarsen kom je natuurlijk het dichtst bij het effect van een werkende open haard.
  2. Je eigen mini-bibliotheek. In de uitsparing van de open haar kun je je mooiste boeken en tijdschriften opbergen.
  3. Hout (maar dan als decoratie)
  4. Als hondenhok.

Wat zet je in een schouw?

Zet het beeld of de fotolijst eens op een gekleurd doosje en combineer bijvoorbeeld donkerblauw met goud voor een chique look. Het is ook altijd een goed idee om een boek met een mooie cover staand op de schouw te zetten. Combineer het massieve boek met een glazen kandelaar of karaf.

Wat kost een schouw?

Het kan zijn dat hier een schouw bij moet worden aangelegd, of dat de opening moet worden aangepast aan de inzethaard die u gekocht heeft. Zo kunnen de prijzen hoger uitvallen….De kosten.

Kostenpost Gemiddelde prijs
Vrijstaande kachel €1500 – €3000
Inzethaard €2500
Inbouwhaard €3000 – €7000
Installatiekosten €700 – €1200

Wat te doen met haard?

De as van goed verbrand en vooral schoon hout is prima te gebruiken als meststof in je (moes) tuin. Je kunt hiervoor de as uit je open haard, de kachel maar ook de barbecue gebruiken. Als je die as nú verzamelt kun je er in het voorjaar je tuin mee verrijken!

Wat doen met oude haard?

Verbrand alleen schoon hout dat goed droog is. Gebruik de open haard niet in het gezelschap van kinderen, zwangere vrouwen en ouderen. Laat je schoorsteen regelmatig nakijken en reinigen door een erkend schoonsteenveger. Laat de open haard nooit onbewaakt achter.

Wat zet je in een hoek?

In een lege hoek kun je los gaan met een paar grote eyecatchers aan planten. De pot of mand waarin je de plant zet, speelt hierbij ook een grote rol. Kies voor iets lekker opvallends, dat afsteekt bij de wand. Ook leuk om er je verzameling stekjes en kleinere planten bij te zetten.

Wat zet je op de schoorsteenmantel?

10 manieren om de schouw van de open haard of sierhaard te verfraaien

  1. Kandelaars en kaarsen.
  2. Fotolijstjes.
  3. Seizoens- of feestversieringen.

Wat kost inbouwen open haard?

De kosten voor een elektrische inbouwhaard variëren sterk van ongeveer € 1.000,- tot € 6.500,-. Bij de gashaarden loopt de prijs zit het gros tussen de € 3.500,- en € 6.000,-. De houthaarden hebben een grote prijsrange, echter het gros zit tussen de € 4.000 en € 6.500,-.

Wat kost het om een rookkanaal aan te leggen?

Een nieuw rookkanaal voor een houtkachel aanleggen kost gemiddeld tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. De exacte prijs hangt af van: De lengte van het rookkanaal.

Wat doe je met Assen?

Hout assen kunnen gebruikt worden rechtstreeks in de tuin maar met mate. Je kunt het licht uitstrooien over je vruchtgewassen-, wortelgewassen-, koolgewassen- en bladgewassenbedden. Maar ik zou niet meer dan ‘een laagje stof’ op je aarde aanbevelen. Ik gebruik het eigenlijk liever op mijn composthoop.

Wat kun je doen met Assen?

Met de as van jouw dierbare kun je vele mooie dingen doen. Je kan de as bijvoorbeeld uitstrooien over zee of de as laten verwerken tot diamant. We geven uitleg over wat er allemaal kan en mag met de as en hoe je met of zonder de as tot een mooi aandenken van jouw dierbare kunt komen.