Lifehacks

Waarom neem je een tongpiercing?

Waarom neem je een tongpiercing?

Vele hebben een (tong) piercing voor zichzelf. Zo kan dit zijn voor de sier, het erotische of om status te creëren. Sommige hebben een tongpiercing voor de sex, en wel om betere stimulatie voor orale sex of zoenen sensueler te maken. Om welke reden je het ook doet, bedenk altijd dat het voor jezelf is.

Hoe noem je een tongpiercing?

Er zijn niet echt heel veel andere benamingen voor een tongpiercing. Barbell is wel de meest bekende naam hiervoor. Hoewel deze vooral verwijst naar het staafje. Een tongpiercing bestaat namelijk altijd alleen uit een recht staafje met twee balletjes.

Hoe lang doet een tongpiercing pijn?

Een lichte pijn na het piercen kan ongeveer een dag aanhouden. Daarentegen kan de tong wel behoorlijk opzwellen van 2 tot 7 dagen na het zetten van de piercing. Dit kan erg oncomfortabel zijn. Koude dranken en (water)ijs helpen om de zwelling en pijn te verminderen.

Hoelang moet je spoelen met een tongpiercing?

Verminder het gebruik van warme drankjes, gekruid eten, tabak en alcohol en al het andere wat in je mond kan irriteren tijdens het heel proces. Denk eraan dat je piercing een verse wond is, behoud je ervan iets vies in je mond te doen voor tenminste 2 weken.

Wat zijn de risico’s van een tongpiercing?

Het plaatsen/zetten van een tongpiercing is niet Gevaarlijk en vooral niet pijnlijk of bloederig. Ook zal er geen bloedader, pees of spier stuk worden gemaakt. Je houdt er ook géén verlammingen, smaakverlies of spraakgebrek aan over, je zult ook niet doodbloeden.

Hoe schadelijk is een tongpiercing?

De gevolgen van tongpiercings Een tongpiercing mag volgens sommigen dan wel modieus, stoer en trendy ogen, gezond voor de tanden is het niet. Cosmetisch oplapwerk, infecties, beschadigd tandglazuur en afgebroken tanden zijn slechts enkele van de mogelijke gevolgen voor dragers van tongpiercings.

Kan een tongpiercing dichtgroeien?

Tongpiercings & Intiem piercings zijn piercings die wél dichtgroeien. Dit komt doordat zij in tegenstelling tot een kraakbeenpiercing door slijmvlies heen worden gezet. Slijmvlies staat er om bekend dat het erg snel geneest en daarom kan het het geval zijn dat deze piercings dichtgroeien.

Kan ik een tongpiercing nemen?

Vandaag de dag bestaat de mogelijkheid om op vrijwel elke plek op het lichaam een piercing aan te brengen. Toch blijven een aantal piercingsoorten het populairst. Met name de tongpiercing is zeer bekend en zeer waarschijnlijk het meest gedragen piercingtype. (Piercings in het oor niet meegerekend.)

Is een tongpiercing slecht voor je tanden?

Mondpiercings kunnen tandbreuk veroorzaken. De breuk kan zich beperken tot kleine stukjes glazuur maar er kunnen ook grote delen van de tand of kies afbreken. Bij tongpiercings lopen in de meeste gevallen de achterste grote kiezen schade op, gevolgd door de snijtanden en de kleine kiezen.

Hoe lang doet een navelpiercing pijn?

De genezing duurt 6 tot 8 weken. Als je er niet te veel mee ‘speelt’ zal het sneller genezen. Als je er wel veel mee speelt, kan het 2 tot 4 weken langer duren.

Is het slecht om te roken na een tongpiercing?

Een ontsteking is ook bij de tongpiercing een groot risico. Door vooral in de eerste twee weken niet te roken, drinken (alcohol), en je mond regelmatig te spoelen met non-alcoholisch mondwater zou dit voorkomen moeten kunnen worden.

Wat moet je doen als je tongpiercing bloed?

Mondpiercings kunnen infecties veroorzaken. Pijn, roodheid, zwelling, warmte en eventueel ook wondvocht zijn kenmerken van een ontstoken wond. Als een ontsteking met normale middelen niet overgaat, neem dan contact op met je huisarts of piercer. Mogelijk moet je piercing worden verwijderd.