Popular

Hoe weet ik of er glasvezel aanwezig is?

Hoe weet ik of er glasvezel aanwezig is?

Door de postcodecheck van KPN NetwerkNL te doen weet je zeker of je glasvezel hebt of kan krijgen. Hiermee achterhaal je namelijk welk netwerk er op jouw adres beschikbaar is. Vervolgens zie je ook welke providers en snelheden er op jouw adres leverbaar zijn.

Waar wordt glasvezel op aangesloten?

De providermodem moet geïnstalleerd worden om via glasvezel te internetten. De apparatuur van de glasvezelaanbieder (modem(router) en televisie-ontvanger) wordt aangesloten op de geplaatste FTU. Dit kun je zelf doen of je kunt dit laten doen door een monteur (meestal tegen betaling).

Waar ligt glasvezel in Rotterdam?

Op dit moment worden de gebieden Centrum-Oost en Delfshaven voorzien van een glasvezelaansluiting van KPN. In mei 2021 start T-Mobile met de aanleg van glasvezel in IJsselmonde. Ook start T-Mobile met de aanleg van glasvezel in Kralingen.

Waar ligt glasvezel in Nijmegen?

Het meeste glasvezel internet is (deels) beschikbaar in de wijken Hunnerberg, Galgenveld en Altrade in Nijmegen-Oost. In het zuiden van Nijmegen beschikken de wijken Hazenkamp, St. Anna, Haterste Hei en Brakkenstein over de meeste aansluitingen.

Hebben wij glasvezel KPN?

Met de glasvezel postcodecheck zie je of Glasvezel Internet van KPN beschikbaar is op jouw adres. Het enige wat je hoeft te doen, is je postcode en huisnummer invullen. Daarna zie je direct of glasvezel wel of niet beschikbaar is. Hier kun je glasvezel vergelijken.

Wie biedt glasvezel aan?

De providers die glasvezel aanbieden in Nederland zijn:

  • Budget Alles-in-1.
  • Caiway.
  • DELTA.
  • Freedom Internet.
  • KPN.
  • Online.nl.
  • Solcon.
  • T-Mobile.

Waar gaat KPN glasvezel aanleggen?

We leggen glasvezelkabels aan in de straat. Daarvoor wordt in de meeste gevallen de stoep opengemaakt. We proberen de stoep aan het eind van iedere dag weer dicht te hebben. We trekken de kabel daarna door tot vlak bij jouw woning.

Hoe wordt KPN glasvezel aangesloten?

De glasvezelkabels worden met behulp van graafmachines in de grond gelegd. Wanneer glasvezel is aangelegd, wordt je woning hier op aangesloten. Zodra jouw woning netjes is aangesloten, wordt je huidige abonnement omgezet naar een Glasvezel abonnement van KPN.

Waar ligt glasvezel in Amsterdam?

Glasvezel komt naar Amsterdam Wijk voor wijk gaan we Amsterdam aansluiten. Te beginnen in Amsterdam-Noord en Buitenveldert. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2020. Halverwege volgend jaar zullen de eerste huishoudens aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk.

Waar ligt glasvezel in Eindhoven?

Goed nieuws: we zijn gestart met de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk in Eindhoven. Daarmee gaan we 30.000 huishoudens in Strijp, Gestel en Centrum blij maken. Met glasvezelinternet kun je namelijk razendsnel up- en downloaden (tot 1Gbit/s) en eindeloos streamen, videobellen, gamen en thuiswerken.

Hoe krijg je glasvezel in je straat?

Er zijn een aantal partijen in Nederland druk bezig met het aanleggen van glasvezel. De grootste partij die het glasvezelnetwerk beheert is KPN NetwerkNL (voorheen bekend als Reggefiber). KPN NetwerkNL verzorgt het aanleggen en onderhoud van zo’n 80% van de momenteel aanwezige glasvezelverbindingen in Nederland.

Waar ligt glasvezel in Den Haag?

Zo’n 26% van het totaal aantal huishoudens in Den Haag beschikt over glasvezel. Het grootste deel van de glasvezelaansluitingen ligt in de wijken in Oost-Den Haag, rondom de grote wijk Ypenburg. Ook een deel van Scheveningen is voorzien van glasvezelaansluitingen.