Popular

Kan ik een huis kopen als uitzendkracht?

Kan ik een huis kopen als uitzendkracht?

Uitzendkrachten die langer dan een jaar via een uitzendbureau werken, kunnen voortaan makkelijker een huis kopen. Ze kunnen daarvoor bij hun uitzendbureau een zogeheten perspectiefverklaring aanvragen. Daarmee kunnen ze naar hypotheekverstrekkers stappen om een hypotheek aan te vragen.

Kun je als uitzendkracht een hypotheek krijgen?

Als uitzendkracht of flexwerker heb je geen contract bij het bedrijf waar je werkt, maar bij een uitzendbureau. Wil je een hypotheek afsluiten, dan kijkt de bank, net als bij een tijdelijk contract, naar jouw inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren.

Kun je een huis kopen met een jaarcontract?

De huidige arbeidsmarkt is enorm in beweging en de hypotheekmarkt heeft zich hierop aangepast. We wisselen tegenwoordig vaak van baan of werken als flexwerker en op basis van flexibele contracten. Daarom is het tegenwoordig mogelijk om ook met een jaarcontract een hypotheek af te sluiten.

Kan je een huis kopen zonder werk?

Geen werk en hypotheek Indien u geen werk hebt is het vaak onmogelijk om een hypotheek te verkrijgen. U hebt dan immers geen inkomen uit loon of ander werk. Geldverstrekkers vinden het dan een te groot risico om erop te vertrouwen dat u snel weer werk krijgt.

Kan ik een hypotheek krijgen als ik geen vast contract heb?

Ja, je kunt ook een hypotheek zonder vast contract afsluiten. Je mogelijkheden hangen af van je persoonlijke situatie. Welk soort contract je hebt, speelt hierbij een belangrijke rol, net als een intentieverklaring. Deze informatie is nodig om de hoogte van de hypotheek te kunnen bepalen.

Kan ik hypotheek krijgen met tijdelijk contract?

De arbeidsmarkt is flexibeler geworden. Daardoor is het soms lastig om een hypotheek te krijgen. Wanneer je een tijdelijk contract hebt of een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, kan een intentieverklaring van je werkgever hierbij helpen. Dan kun je misschien zonder intentieverklaring een hypotheek aanvragen.

Kan ik met een tijdelijk contract een hypotheek krijgen?

Kan ik meer hypotheek krijgen met een vast contract?

Je hebt geen vast contract meer nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten. Wanneer je een contract voor bepaalde tijd of een flexibel contract hebt, kun je met een intentieverklaring van je werkgever ook een hypotheek krijgen. Een intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring.

Hoe lang moet je werken om een hypotheek te krijgen?

Voorwaarde is dat je nu aan het werk bent. De geldverstrekker gaat dan uit van het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaar, met als maximum het inkomen van het laatste jaar. Wel is de kans aanwezig dat je niet de volledige koopsom kunt lenen en eigen geld nodig hebt, omdat de geldverstrekker meer zekerheid wil.

Hoe lang moet je werken om een huis te kopen?

Als vuistregel kun je 1 tot 4 weken aanhouden voor het hele proces, vanaf het moment dat alle documenten zijn aangeleverd en je je adviesgesprek met een Viisi hypotheekadviseur hebt gehad. Ben je een ondernemer, dan kan dit 1 tot 2 weken extra duren.

Kan je als ZZP er een hypotheek krijgen?

Als startende zzp’er kom je niet zomaar in aanmerking voor een hypotheek. De meeste banken willen dat je jaarcijfers kunt aantonen van drie jaren op basis waarvan ze jouw inkomen kunnen berekenen. Dat inkomen wordt dan gebruikt als basis voor jouw hypotheekaanvraag.

Hoeveel hypotheek met tijdelijk contract?

Geldverstrekkers hanteren altijd twee grenzen voor de bepaling van een maximale hypotheek, of je nu in loondienst bent of niet. Ten eerste mag je in 2021 maximaal 100 % van de woningwaarde financieren met een hypotheek. Ten tweede stelt de bank eisen aan je inkomen.