Blog

Wat is een linksdraaiende binnendeur?

Wat is een linksdraaiende binnendeur?

Er is een eenvoudige manier om achter de draairichting van uw deur te komen: ga aan de zijde van de deur staan waar de deur naar u toe draait. Als de scharnieren rechts zitten, heeft u een rechtsdraaiende deur. En andersom vanzelfsprekend: als de scharnieren links zitten, is het een linksdraaiende deur.

Hoe bepaal je de draairichting van de deur?

Om te weten of je deuren links- of rechtsdraaiend zijn, ga je aan de zijde staan waar de deur naar toe draait. Kijk waar de scharnieren zijn gemonteerd. Zijn deze rechts gemonteerd, dan heb je een rechtsdraaiende deur. Zitten de scharnieren links dan heb je een linksdraaiende deur.

Wat is een Binnendraaiende deur?

Bij een binnendraaiende deur draait de deur naar binnen toe open en bij buitendraaiend naar buiten. De scharnieren zitten bij een buitendraaiende deur aan de buitenzijde.

Wat is DIN deur?

Voor Nederland wordt de DIN norm gehanteerd. Wat je dan leest, is dat een deur DIN links of DIN rechts is. Een handig ezelsbruggetje voor de draairichting van de deur is het kijken naar de deurscharnieren. Als je bij een dichte deur het scharnier ziet zitten dan draait de deur altijd naar je toe.

Hoe weet je of een deur links of rechtsdraaiend is?

Als u de scharnieren op de deur ziet zitten dan draait de deur altijd naar u toe. Als de scharnieren zich, kijkend naar de deur, links van u bevinden dan is het een linksdraaiende deur. Als de scharnieren zich rechts bevinden dan spreken we over een rechtsdraaiende deur.

Wat is een draairichting?

Met de draairichting, ook wel draai genoemd, wordt aangegeven hoe een deur of een raam opendraait (naar binnen of naar buiten) en aan welke zijde het slot zit (rechts of links, van binnen gezien). Soms echter wordt de draai aangegeven als DIN links of DIN rechts.

Hoe bepaal je de draairichting van een Opdekdeur?

Voor het bepalen van de draairichting van een opdekdeur ga je aan de kant staan waar je de deur naar je toe trekt bij het openen. Hangen de scharnieren aan de linkerkant dan is de deur linksdraaiend. Hangen de scharnieren aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend.

Welke kant scharnier deur?

Ga aan de kant staan waar je de deur naar je toetrekt. Komen de scharnieren aan de rechterkant, dan is de deur rechtsdraaiend. Komen ze aan de linkerkant, dan is de deur linksdraaiend.

Welke kant draait de deur op?

Er is een handige regel voor het bepalen van de draairichting van een deur. U dient daarvoor aan de kant van de deur te staan waar de deur naartoe opent. Hangen de scharnieren rechts, dan is de deur rechtsdraaiend. Hangen de scharnieren links, dan weet je dat de deur linksdraaiend is.

Wat is Linkssluitend?

Bij een linksdraaiende deur zitten de zichtbare scharnieren aan de linkerkant. Linksdraaiend is hetzelfde als linkssluitend (aangegeven door LS) en als DIN links. Zijn de scharnieren niet zichtbaar, dan is de deur DIN links buitendraaiend.

Hoe weet je of een deur rechts of linksdraaiend is?

Als u de scharnieren op de deur ziet zitten dan draait de deur altijd naar u toe. Als de scharnieren zich, kijkend naar de deur, links van u bevinden dan is het een linksdraaiende deur.

Welke kant scharnier?

Je gaat altijd uit van de deurkant waar de scharnieren zitten. Als je bij een dichte deur het scharnier ziet zitten, draait de deur altijd naar je toe. Zit het scharnier dan rechts? Dan is het een rechtsdraaiende deur (DIN rechts), de sluiting zit dan links (LS).

Wat is een rechtsdraaiende deur?

Als de scharnieren zich, kijkend naar de deur, links van u bevinden dan is het een linksdraaiende deur. Als de scharnieren zich rechts bevinden dan spreken we over een rechtsdraaiende deur. Linksdraaiend of rechtsdraaiend is hetzelfde als linkssluitend (LS) of rechtssluitend (RS) en als DIN links of DIN rechts. Links of rechts deurbeslag.

Wat is de DIN norm voor een deur?

Met de ISO normering die in 1962 is vastgelegd is de keuze vereenvoudigd. Voor Nederland wordt de DIN norm gehanteerd. Wat je dan leest, is dat een deur DIN links of DIN rechts is. Een handig ezelsbruggetje voor de draairichting van de deur is het kijken naar de deurscharnieren.

Wat is de draairichting van een deur?

De draairichting van een deur kan je eenvoudig te weten komen door volgend geheugensteuntje: als je de deur open duwt met je rechter hand is het een rechtse deur. Duw je de deur open met je linker hand is het een linkse deur. Hieronder nog enkele voorbeelden om het nooit meer te vergeten