Trending

Wat te doen tegen jeukende tandvlees?

Wat te doen tegen jeukende tandvlees?

Een bezoek aan de mondhygiënist is niet direct nodig als je last hebt van jeukend tandvlees. Spoel je mond met koud water, poets je tanden en gebruik mondwater om de bacteriën te bestrijden. Heb je na twee dagen nog steeds last van jeuk aan je tandvlees? Maak dan een afspraak met onze mondhygiënist.

Waarom blijft mijn tandvlees ontstoken?

Tandplak op de overgang van uw tandvlees naar uw tand of kies en de plak die tussen uw tanden en kiezen zit, veroorzaken ontstoken tandvlees. Als u de plak niet goed verwijdert, zorgen de bacteriën in de plak ervoor dat uw tandvlees ontstoken raakt. Niet verwijderde plak kan hard worden en verkalken tot tandsteen.

Hoe kan ik mijn tandvlees weer gezond?

De basis van gezond tandvlees is een goede mondhygiëne. Dat betekent: poets twee keer per dag twee minuten je tanden met een goede tandenborstel en een tandpasta met fluoride. Zo verwijder je alvast alle plak van het oppervlak van je tanden.

Kan tandvleesontsteking vanzelf weggaan?

Ontstoken tandvlees klinkt misschien onschuldig, maar het gaat niet vanzelf over. Als je er niets aan doet, kan de ontsteking zich uitbreiden naar je kaakbot. Dit noemen we parodontitis. Je tandvlees verslapt, waardoor je tanden en kiezen los komen te staan.

Hoe lang duurt het voor tandvlees geneest na trekken kies?

Hoe snel geneest de wond na het trekken van een tand of kies? Het duurt een dag of tien voordat de wond helemaal dicht is. Als het bloed in de wond goed kan stollen, geneest de wond het beste. Met spoelen verwijdert u het stollende bloed.

Wat te doen bij ontstoken tandvlees tijdens zwangerschap?

Wij geven je tips.

  1. Tweemaal daags twee minuten poetsen met een fluoridetandpasta is inderdaad belangrijk.
  2. Gebruik een zachte tandenborstel om je tandvlees niet te beschadigen.
  3. Probeer ook elke avond je tanden en kiezen te flossen met tandenstokers, ragers of flosdraad.

Wat kun je doen tegen tandvlees pijn?

Poets minimaal twee keer per dag met een fluoridehoudende tandpasta. Kies daarnaast een tandenborstel die het best bij jouw gebit past. Pijnlijk tandvlees kun je tevens voorkomen door -naast het tandenpoetsen- te flossen, stokeren of rageren, soms aangevuld met een mondspoelmiddel of tongschraper.

Wat te doen tegen ontstoken bloedend tandvlees?

Bloedend tandvlees behandelen Om je ‘mondflora’ weer in balans te brengen, is het echter heel belangrijk om goed te blijven poetsen. Ook het op tijd laten verwijderen van tandplak en tandsteen door de mondhygiënist helpt de ontsteking te verminderen waardoor het bloeden van je tandvlees stopt.

Hoelang heeft ontstoken tandvlees nodig om te herstellen?

Ontstoken tandvlees kan bloeden, roder dan normaal zijn en wat opgezet zijn. Met goed poetsen en stoken geneest het meestal binnen een paar weken.

Hoe krijg ik mijn tandvlees weer roze?

Is alle tandplak en tandsteen verwijderd, dan zal uw tandvlees weer de gezonde roze kleur krijgen en niet meer gezwollen eruit zien. Het bijhouden door uzelf en onze professionals voorkomt het weer terugkeren van uw tandvleesproblemen.

Hoe weet je of je tandvlees ontstoken is?

Enkele kenmerken die kunnen optreden zijn: rood, slap en gezwollen tandvlees en/of bloedend tandvlees bij het poetsen. Ook een vieze smaak of een slechte adem kunnen duiden op ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees geeft zelden pijnklachten.

Hoe snel groeit tandvlees dicht?

Het tandvlees groeit vanzelf dicht. Dit dichtgroeien duurt ongeveer 10 dagen.